Akumulator - Wersja do druku +- AutoWrzuta.pl (http://www.autowrzuta.pl) +-- Dział: Główne forum (http://www.autowrzuta.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prośby (http://www.autowrzuta.pl/forumdisplay.php?fid=89) +--- Wątek: Akumulator (/showthread.php?tid=6658) |
Akumulator - borysjelcyn - 05-11-2015 Nadeszła ta chwila że mój akumulator odszedł z tego świata. Odszedł przedwcześnie, bynajmniej nie z powodu złego użytkowania a tego, że firma do kitu i mnie totalnie zawiodła. Szukam więc czegoś naprawdę dobrego na pocieszenie. Jestem właśnie na ciekawej stronie sklepu AKUM. Okazuje się że oprócz sprzedaży akumulatorów, sami są producentem. Czy ktoś używał akumulatorów Akum? Mój znajomy kupił i jest zadowolony, zastanawiam się czy ktoś z szerszej publiczności miał do czynienia. Re: Akumulator - Szofer - 05-11-2015 Niestety nie odpowiem, bo mam auto w naprawie. W moim pojeździe jest jakaś bateria, która działa idealnie od 4 lat w dieslu. Dobre i w rozsądnej cenie akumulatory sprzedaje pod swoją marką Norauto ... sądzę jednak, że wybór jest o wiele większy. Re: Akumulator - NCMSN - 05-11-2015 dobre i pod swoją marką sprzedaje też AD (Stenmot, Dakol) - dają 2 lata gwarancji (u mnie spokojnie ma już 4) faktycznym producentem jest Centra Re: Akumulator - okoniowaty - 05-11-2015 A ja nie lubię reklam na forum, dla tego nie podam nazwy akumulatora jakiego używam , a używam dwóch jeden w aucie a drugi w piwnicy do światła LED Re: Akumulator - misda - 06-11-2015 Mój ma dopiero 3,5 roku więc jeszcze nic na jego temat nie mogę powiedzieć. Jak pochodzi jeszcze ze 2 lata to będzie można chwalić. Dodam tylko że to markowy sprzęt. Re: Akumulator - borysjelcyn - 15-11-2015 Szkoda, bo zawsze coś ciekawego można się dowiedzieć. Kupiłem ten Akum, jeździ wsio ok, zobaczymy jak dalej się sprawa potoczy, ale jestem dobrej myśli. Re: Akumulator - Eragon - 15-11-2015 Chyba podanie producenta nie jest reklamą, bo juz by admin interweniował.. Sądzę, że Varta lub Centra same się bronią jakością.. jakiegoś wynalazku bym raczej nie kupował.. Sam mam Gigawatt czy coś takiego, firmowane przez Bosch ale szału nie ma.. Re: Akumulator - NCMSN - 16-11-2015 z produktów Boscha wycofałem się jakieś 6 lat temu, gwarancja rzekomo 2 lata, po roku trzeba było rzecznikiem/sądem straszyć by uznali gwarancję możliwe, że jakaś wadliwa partia na rynek wyszła, bo problem dotyczył 2 sztuk użytkowanych w różnych autach obecnie korzystam z Varty i wyżej wspomnianego AD Re: Akumulator - tbirczyk - 19-02-2016 Z akumulatorem jest podobnie jak z olejem nie warto na tym oszczędzać. W autach mam Boscha Silver, jednak jak ma się dojście do produktu z tzw pierwszego wyposażenie lepiej nabyć taki. Jeśli chodzi o olej to polecam Shell Helix Ultra. Re: Akumulator - Szofer - 19-02-2016 tbirczyk napisał(a):Z akumulatorem jest podobnie jak z olejem nie warto na tym oszczędzać. Taka zasada odnosi się w zasadzie do każdego produktu ... Bo niby na czym można oszczędzać ? Na paliwie, na szybie czołowej, na oponach, na amortyzatorach, na rozrządzie ? Długo tak można wymieniać. Jednak zawsze trzeba znaleźć rozsądny kompromis, między ceną, a jakością. Re: Akumulator - tbirczyk - 19-02-2016 Dokładnie tak decydując się na tanie zamienniki wówczas musimy liczyć się z tym,że wytrzymają znacznie krócej, podobnie z oponami jak kolega zauważył najtańszy Chiński produkt nie spełni naszych oczekiwać a temat używek to też dłuższa historia, Kupując nowe, owszem mamy większy wydatek ale mamy spokój na dłuższy czas.. jednak każdy kierowca postępuje według swojego uznania. |