Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mistrzowie parkowania
MrRogalik napisał(a):Tutaj mistrz, grubość kartki papieru Big Grin
Styl francuski - przepychamy się na parkingach zderzakami, a jak nie da rady to i błotnikami.

Odpowiedz
O czyms takim sam nie wiem co myslec Smile

[Obrazek: cam00624.jpg]

Odpowiedz
ciuchcia napisał(a):O czyms takim sam nie wiem co myslec Smile

Pewnie urząd miasta zorganizował konkurs, kto więcej "złapie" takich błędów to dostanie jakąś nagrodę, zaczynając od mieszkania a kończąc na mniejszych podatkach za willę :trololo:

Odpowiedz
może postawili znak w zimie, gdy krawężnik do połowy był zasypany Tongue
ja tu widzę niekompetencję zarządcy drogi, znak postawił z automatu - nie sprawdzając faktycznych warunków - w tym przypadku wysokości krawężnika

we wrocławiu też gdzieś podobny absurd widziałem
znak taki sam jak powyżej, na chodnik pod kątem można wjechać
niestety auta postawić się wg znaku nie sposób - na chodniku wszelakie utrudnienia - lampy, śmietniki, drzewa, słupy ogłoszeniowe - a wszystko prawie przy samej krawędzi i średnio nie dalej niż 3m
[Obrazek: B1ik7n1.jpg] [Obrazek: 7612.png]

Odpowiedz
Kolejny mistrz parkowania: kierowca Vectry zostawił przed sobą 1,5 m i skutecznie utrudnił drożność na drodze pomiędzy miejscami parkingowymi.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Vlo80M0j0ro&feature=youtu.be[/youtube]
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806

Odpowiedz
NCMSN napisał(a):może postawili znak w zimie, gdy krawężnik do połowy był zasypany Tongue
ja tu widzę niekompetencję zarządcy drogi, znak postawił z automatu - nie sprawdzając faktycznych warunków - w tym przypadku wysokości krawężnika

we wrocławiu też gdzieś podobny absurd widziałem
znak taki sam jak powyżej, na chodnik pod kątem można wjechać
niestety auta postawić się wg znaku nie sposób - na chodniku wszelakie utrudnienia - lampy, śmietniki, drzewa, słupy ogłoszeniowe - a wszystko prawie przy samej krawędzi i średnio nie dalej niż 3m

Krawężnik jest dość wysoki, ale bez przesady. Ta ulica została niedawno przebudowana. Zobacz, że parking jest też wydzielony inną kostką na chodniku. Do tego szerokość drogi powinna przy prawidłowym parkowaniu wyprzedzenie tramwaju (w sumie nie miałem okazji sprawdzić Smile ) W oddali na zdjęciu widać stragan z warzywami, który kończy się praktycznie tam gdzie chodnik Big Grin Jakby prawidłowo zaparkować samochód to ludzie całkowicie nie mieli by jak przejść Big Grin

Odpowiedz
Szofer napisał(a):Kolejny mistrz parkowania: kierowca Vectry zostawił przed sobą 1,5 m i skutecznie utrudnił drożność na drodze pomiędzy miejscami parkingowymi.
mistrzem jest też ten ze Scenica co "pod prąd zaparkował.... by być 3m bliżej do wejścia
a później będzie się męczyć z pakowaniem rzeczy do auta... a następnie wyjeżdżać na 5 razy
ludzie chyba jeszcze nie nauczyli się z korzystania parkingów przy selgrosie (w Długołęce tak samo stają)

ciuchcia napisał(a):Krawężnik jest dość wysoki, ale bez przesady. Ta ulica została niedawno przebudowana. Zobacz, że parking jest też wydzielony inną kostką na chodniku. (...) Jakby prawidłowo zaparkować samochód to ludzie całkowicie nie mieli by jak przejść
no ja na tym krawężniku mógłbym się już o miskę obawiać
właśnie tutaj widzę błąd zarządcy - dlaczego te krawężniki zostały przystosowane do busów czy SUVów, i dlaczego użytkownik zwykłej osobówki miałby obawiać się o to, czy aby czegoś nie zostawi przy próbie prawidłowego zaparkowania
uważam, że jakby wszyscy tam parkowali w prawidłowy sposób to właściciel tego sklepu także towar miałby ułożony w sposób właściwy

Odpowiedz
co do parkowania 2 kolami na chodniku nowo wyremontowanym to jakas kpina tylko w POLSCE... nie mozna bylo zatoczki malej zrobic ?? skoro i tak 70% czasu beda tam stalo auta to po co chodnik ?? nie kumam tej filozofi...
Pomogłem ? Doradziłem ? Podzielasz moje zdanie/poglądy? POSTAW PIWO, a ja wypije Twoje zdrowie !! SmileSmileSmile

Odpowiedz
na zatoczkę nie było funduszy......a na remont chodnika są..Smile
0 pkt Big Grin

Odpowiedz
@przecinek007:
w takich przypadkach można powiedzieć "chcieli dobrze, wyszło jak zawsze"
przykład u mnie: Gazeta Wrocławska: kończy się przebudowa ulicy, z 25 miejsc parkingowych pozostało 6
z powyższego materiału dochodzę do wniosku, że czasem żeby lepiej nie robili zatoczek

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości