Liczba postów: 4,757
Liczba wątków: 59
Reputacja:
20
(12-04-2017, 22:18:34)mcmac napisał(a): wyjeżdżajacy fordem miał obowiązek ustąpić pierwszeństwa alfie...kodeks nie określa czy alfa ma jechać prawidłowo czy nie....
Też rozwalasz auta, których kierowcy wymusili na Tobie pierwszeństwo przejazdu ? Ja nie ... teraz nie chce mi się iść po kartę z kamery, bo bym to zilustrował sytuacją z mijającego dnia. Filmik wrzucę jutro.
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806
Liczba postów: 1,274
Liczba wątków: 6
Reputacja:
17
Szofer ,nie chodzi o to czy rozwalam czy nie, tylko o klasyfikację prawną....sam napisałeś "których kierowcy wymusili na Tobie pierwszeństwo przejazdu"...sprawa jasna, focus wymusił, oddzielną sprawą jest prędkość alfy, o ile da się stwierdzić ile jechała
0 pkt
Reputacja:
20
(12-04-2017, 23:53:21)mcmac napisał(a): Szofer ,nie chodzi o to czy rozwalam czy nie, tylko o klasyfikację prawną....sam napisałeś "których kierowcy wymusili na Tobie pierwszeństwo przejazdu"...sprawa jasna, focus wymusił, oddzielną sprawą jest prędkość alfy, o ile da się stwierdzić ile jechała
Sprawa jasna ... pani z C3 wymusiła pierwszeństwo przejazdu ..., a mimo to nie koziołkowała.
Liczba postów: 1,189
Liczba wątków: 26
Reputacja:
3
13-04-2017, 19:09:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2017, 19:18:02 przez Totmorhen.)
......... a mimo to nie koziołkowała.
po takiej sytuacji chyba wszyscy by nie
koziołkowali sam rozumiesz stres itp...
Wy tu pierdu pierdu..a tu mamy numerek
78 taki----- wiosenny
;Nie wzyscy muzułmanie to terrorysci
ale wszyscy terrorysci są muzułmanami;
Prof. Bogusław Wolniewicz
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 1
Reputacja:
9
No ten ostatni to film w sieci umieścił chyba z adnotacją: "jestem potencjalnym drogowym mordercą"...
Reputacja:
20
Czego też polscy kierowcy nie wymyślą ... ?
Liczba postów: 288
Liczba wątków: 3
Reputacja:
18
(12-04-2017, 22:52:09)Szofer napisał(a): (12-04-2017, 22:18:34)mcmac napisał(a): wyjeżdżajacy fordem miał obowiązek ustąpić pierwszeństwa alfie...kodeks nie określa czy alfa ma jechać prawidłowo czy nie....
Też rozwalasz auta, których kierowcy wymusili na Tobie pierwszeństwo przejazdu ? Ja nie ... teraz nie chce mi się iść po kartę z kamery, bo bym to zilustrował sytuacją z mijającego dnia. Filmik wrzucę jutro.
alfę było widać z daleka, kierowca forda nie spojrzał nawet w prawo tylko wjechał na ulicę i spowodował kolizję. póki nie zmienią się przepisy, to takie chore sytuacje będą rozstrzygane na korzyść wariatów drogowych.. wyjątkiem byłaby sytuacja, w której udowodniono by kierowcy alfy
nadmierne (gdzieś o ponad 30 km/h) przekroczenie prędkości - w takim wypadku sąd mógłby orzec na korzyść kierującego fordem. niestety na moje oko to była prędkość ok. 70 km/h, trochę za mało, żeby powalczyć..
"listen lady, what does it take to get you HOT and CRAZY?
pass you a loaded .38 and bust on fools who play me!"
Reputacja:
20
17-04-2017, 08:46:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2017, 09:13:28 przez Szofer.)
(17-04-2017, 02:26:01)beyondthesun napisał(a): nadmierne (gdzieś o ponad 30 km/h) przekroczenie prędkości - w takim wypadku sąd mógłby orzec na korzyść kierującego fordem. niestety na moje oko to była prędkość ok. 70 km/h, trochę za mało, żeby powalczyć..
Z moich wyliczeń wynika, że kierowca alfy pokonał odcinek 20 m od przejazdu kolejowego do wlotu na parking w 1 s, co daje prędkość 72 km/h. Trzeba jednak zauważyć, że jego prędkość została wyhamowana przez przejazd kolejowy, więc przed przejazdem kolejowym było to sporo ponad 80 km/h.
Przejazd z prędkością 80 km/h przez przejazd kolejowy na czynnej linii kolejowej samo w sobie jest niezłą głupotą ..., a potem wszyscy lamentują, że ktoś zderzył się z pociągiem.
Kolejny, jak dla mnie, ciekawy materiał z polskich dróg ...
Liczba postów: 288
Liczba wątków: 3
Reputacja:
18
(17-04-2017, 08:46:21)Szofer napisał(a): (17-04-2017, 02:26:01)beyondthesun napisał(a): nadmierne (gdzieś o ponad 30 km/h) przekroczenie prędkości - w takim wypadku sąd mógłby orzec na korzyść kierującego fordem. niestety na moje oko to była prędkość ok. 70 km/h, trochę za mało, żeby powalczyć..
Z moich wyliczeń wynika, że kierowca alfy pokonał odcinek 20 m od przejazdu kolejowego do wlotu na parking w 1 s, co daje prędkość 72 km/h. Trzeba jednak zauważyć, że jego prędkość została wyhamowana przez przejazd kolejowy, więc przed przejazdem kolejowym było to sporo ponad 80 km/h.
Przejazd z prędkością 80 km/h przez przejazd kolejowy na czynnej linii kolejowej samo w sobie jest niezłą głupotą ..., a potem wszyscy lamentują, że ktoś zderzył się z pociągiem.
ja to doskonale rozumiem, ale kiedyś rozmawiałem z policjantem na ten temat (przy okazji wypadku kolegi) i powiedział, że nawet gdyby 'poszkodowany kierowca' złamał przepis dot. prędkości to i tak wina leży po stronie włączającego się do ruchu. ostatnio jednak gdzieś czytałem, że sąd ukarał kierowcę, który miał pierwszeństwo, ale jechał z tak dużą prędkością, że niemożliwe było (w ocenie sądu), aby kierowca, który powinien ustąpić pierwszeństwa mógł zobaczyć ten samochód (czy jakoś tak). wypadek był wypadkiem śmiertelnym (dwie ofiary).. może w końcu coś się zmienia.
"listen lady, what does it take to get you HOT and CRAZY?
pass you a loaded .38 and bust on fools who play me!"