(02-01-2019, 22:43:50)szhifo1 napisał(a): ... obserwowałem spadki zasilania na kamerce podczas przekręcania kluczyka w stacyjce i samego zapłonu silnika i są to równo w obu przepadkach przerwy po ok.12sek ...
... pojawiły się dziś jakieś dziwne 2 i 1 sekundowe urywki nagrań w trybie parkingowym których wcześniej nie widziałem.Napisz jeszcze w sprawie tych kart pamięci o których wczoraj pisałem.
Jakie masz napięcie w instalacji na wyłączonym silniku? Dokładnie. Pod co dokładnie masz podpiętą kamerę w listwie. Jaki bezpiecznik? Chodzi o to, że jeżeli akumulator jest słaby, to komputer odcina pewne urządzenia, aby prądu starczyło na rozruch.
2 i 1 sekundowe urywki wskazują właśnie na słaby akumulator, lub luźne styki i kamera restartuje się z powodu braku zasilania. Chociaż gdybyś miał luźne styki, to również podczas jazdy miałbyś to samo, a jak napisałeś występuje to tylko podczas trybu parkingowego, co jednak ewidentnie wskazuje na słaby akumulator. Kabel hardwire 2 żyłowy ma ustalone odcięcie zasilania jeżeli wykryje spadek napięcia poniżej ustalonej wartości. Masz to napisane na obudowie kabla. Np. na
tym jest 11.8V i jeżeli napięcie w akumulatorze spadnie do tego poziomu, to odetnie zasilanie kamery, ale za chwilę to napięcie może podskoczyć i kamera się włączy, lecz pobór prądu kamery znowu obniży napięcie na akumulatorze itd. Stąd właśnie biorą się takie urywane nagrania.
Jeżeli chodzi o karty, to najpewniejszym wykładnikiem oryginalności karty jest zakup w pewnym i sprawdzonym sklepie. Na allegro itp można często trafić na podróbki. Sprawdź karty programem
h2testw.exe. Pobierzesz go z naszego forum
tutaj.
Przeczytaj
ten wątek o kartach oraz ostatnie
zakupy naszych kolegów. Bez porównania wizualnego z oryginalnymi, testem i weryfikacją sklepu się nie obejdzie, jeżeli chcesz się upewnić o oryginalności kart. Możesz też wrzucić fotki, ale generalnie o kartach piszemy w podanym wyżej wątku.
A, i jeszcze w grę wchodzi kompatybilność kart z kamerami, ale o tym w podanym wątku.