Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak nie jeździć TIRem
W poniższej sytuacji widać, dlaczego jeżdżąc takim autem powinno się myśleć i nie wyprzedzać "do ostatniej chwili". ierowca cieżarówki kompletnie sie nie prrzejął że spycha samochód osobowy. Zresztą gdy auto wyladowało w rowie TIR nawet nie zwolnił. Oczywiście tłumaczeniem jest sprawa "martwego pola" ale po co TIR jechał do samego końca pasa dla wyprzedzajacych? Miałem okazję widzić co wyprawiają TIRowcy jeżdżący w tzw konwojach. Wtey życie innych ludzi jest dla nich mniej wazne niż ich własne dobre samopoczucie i nie patrzac na innych jeżdża bez najmniejszej wyobraźni.

[liveleak]http://www.liveleak.com/view?i=289_1316259701[/liveleak]
"Jeździj tak, jakby wszyscy cię chcieli zabić"

[trajano]

[Obrazek: zal.png]

Odpowiedz
Oczywiście TIR z Litwy, jakże by inaczej. Dla nich nie istnieje droga tylko kawałek utwardzonej nawierzchni którym docierają do celu za wszelka cenę. Myślę że przed trasą biarą jakieś narkotyki żeby tylko przeżyć jakoś tranzyt a potem niech się dzieje co chce bo to co wyprawiają dla normalnego człowieka jest nie do pomyslenia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4r5pH1q25NE[/youtube]

[trajano]

Odpowiedz
Włosy się jeżą!!!

Odpowiedz
Ten jeszcze to "lajcik" kilka razy już widziałem jak wysepkę ze znakami pionowymi "brał" po lewej, czyli pod prąd. I też i ciągnik i naczepy na litewskich blachach
[Obrazek: 9035.png]

Odpowiedz
Co do pierwszego filmiku z tirami trzeba uważać, mnie by jeden zgniótł jak jechałem jeszcze tico, na szczęście klakson to ten maluch ma głośny Tongue

Odpowiedz
Następna rzecz, jadąc TIRem lepiej pamiętać że wymuszajac pierwszeństwo zawsze mozna trafic jednak na większego Smile

[liveleak]http://www.liveleak.com/view?i=00e_1323373096[/liveleak]

[trajano]

Odpowiedz
trajano napisał(a):W poniższej sytuacji widać, dlaczego jeżdżąc takim autem powinno się myśleć i nie wyprzedzać "do ostatniej chwili"
Nie chcę bronić tego kierowcy, bo kolizji zachował się jak ostatni **** - mógł rzeczywiście mieć to auto w martwym polu i go nie widzieć przy zmianie pasa, ale nie ma bata żeby nie zauważył że go uderzył i wypchnął z drogi. Jednak kierowca osobówki nie jest tu bez winy - wyprzedzał z prawej, albo po prostu to jeden z tych, którzy nie mogą spać jak ich ciężarówka wyprzedzi i przyspieszają żeby tylko nie dać się wyprzedzić. Ciężarówka miała prawo być na lewym pasie (a przynajmniej nic nie wiemy o zakazie wyprzedzania dla ciężarówek - gdyby tam był, to raczej autor by nam go pokazał nie tnąc tak bardzo filmu), zmienił pas jeszcze w dozwolonym miejscu, a osobówka nie miała prawa go wyprzedzać po prawej ani utrudniać mu manewru zmiany pasa. Proste, chciał przycwaniakować i się przeliczył.

Odpowiedz
Jeszcze jeden obrazek ktory wkrótce będzie nas często spotykał. czywiście nie chodzi tu o wykazanie że kierowca zrobił błąd, ale że niestety tak może sięzachować TIR jadący z małą prędkością na sliskiej nawierzchni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-49UtRsQSl4&feature=related[/youtube]

[trajano]

Odpowiedz
Oj będzie wesoło Big Grin można powiedzieć że moja pierwsza zima za kółkiem jako cały sezon bo w poprzednią to dwa razy tylko wyjechałem niestety

Odpowiedz
Azet napisał(a):Oj będzie wesoło Big Grin można powiedzieć że moja pierwsza zima za kółkiem jako cały sezon bo w poprzednią to dwa razy tylko wyjechałem niestety
Nie miałeś potrzeby czy ze strachu? Wink
Stan pkt 0

Odpowiedz
Nie tylko ojcu ukradli auto a on musi jeździć w pracy i jeździł moim. A odszkodowanie dostał po 4 miesiącach to już po zimie Smile 2 razy do cioci jechałem jakoś tylko. Strachu nie ma na szczęście zdawałem 2 lata temu w zimę i uważam to za świetne rozwiązanie

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości