Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
co jeździ po drogach
Traktorzysta był mocno wstawiony... na rondzie poszedł po bandzie !
Punkty ? Jak pozyskam, to się pochwalę.
Moja kamera: mini 0806

Odpowiedz
Zastanawia mnie czy ktos jezdził takim autem Smile bo ja jeździłem i jeździ sie normalnie tylko ze podczas kolizji jak pisaliście może sie rozpaść ale jeśli będzie to uderzenie w miejsce które było w całości nie robione np przód wtedy auto zachowa sie prawidłowo a przynajmniej w granicach normy

Odpowiedz
Właśnie odnalazłem folder z filmami z telefonu, zanim jeszcze dostałem kamerkę.
Przepraszam za słabą jakość, ale chciałem pokazać co 'jeździ' po Dęblinie Wink

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DjwlMOLvt5s[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=7GW9tLP4J64 kompilacja filmików z mojego rejestratora 2013

Odpowiedz
To najwyraźniej samolot szkoleniowy Iskra. Ale pewien nie jestem. Ale najwyraźniej próbuje wyprzedzić tą ciężarówkę Wink
"Jeździj tak, jakby wszyscy cię chcieli zabić"

[trajano]

[Obrazek: zal.png]

Odpowiedz
Pytanie za 100 pkt. - możemy taki konwój/kolumnę wyprzedzić ??

Odpowiedz
silvox napisał(a):Pytanie za 100 pkt. - możemy taki konwój/kolumnę wyprzedzić ??

Film jest bez dzięwku, więc nie wiem czy oprócz sygnałów świetlnych jechali na sygnale dźwiękowym i mieli status kolumny pojazdów uprzywilejowanych a w takim przypadku moim zdaniem nie można by ich wyprzedzić.

Jesli nie wysyłali sygnału dźwiękowego to też moim zdaniem można ich wyprzedzić, z tym, że manewr musiałby być wykonany w taki sposób aby nie wjeżdżać pomiędzy pojazdy jadące w tej kolumnie patrz art. 32 ust 6 PoRD.

:helou:
Niniejszy post jest wyrazem prywatnej opinii autora.
Korzystając z jego treści robisz to na własne ryzyko i odpowiedzialność.

Stan punktów - znów zero  Cool

Odpowiedz
Pytam, bo spotkałem się z podobną sytuacją u mnie w mieście.. Jechały dwa autobusy kibiców z Wisły pod eskortą w kolumnie .. Radiowozów bylo kilka z przodu i kilka z tyłu(bez dźwieku, tylko sygnały czerwone i niebieskie).. Ja jechałem dopiero któryś tam w kolejce za nimi, więc nawet nie myslałem o wyprzedzaniu.. Dopiero w domu tak na spokojnie zacząłem się nad tym głowić. Zablokowali pół miasta, wysadzali co kilkaset metrów jednego gostka i tak sobie jechali pomału.. Jak dla mnie - paranoja..
W/g mnie - można, oczywiście przy zachowaniu zasad jak piszesz - nie wolno wjechać w kolumnę, czyli musi być dość miejsca na to...

Odpowiedz
PESO napisał(a):Film jest bez dzięwku, więc nie wiem czy oprócz sygnałów świetlnych jechali na sygnale dźwiękowym i mieli status kolumny pojazdów uprzywilejowanych

Były tylko światła bez dźwięku, ale wolałem ich nagrać zamiast wyprzedzić Wink
http://www.youtube.com/watch?v=7GW9tLP4J64 kompilacja filmików z mojego rejestratora 2013

Odpowiedz
Podcięli samolocikowi skrzydła... no..., co za ludzie. Mogliby chociaż takie gęsie skrzydła przyczepić dla fasonu.

Trajano... wiesz, jakby ta ISKRA miała skrzydła (nawet pożyczone od gęsi), to wyprzedziłaby tę ciężarówkę górą. Smile

Niemiec, filmik w całkiem znośnej jakości - nie ma się czego czepić.

Odpowiedz
kierowniczka napisał(a):Podcięli samolocikowi skrzydła
Eee tam, pewnie na ciężarówce jadą .. Big GrinD Big GrinD :helou:

Odpowiedz
pojazd uprzywilejowany mozesz wyprzedzić tylko poza terenem zabudowanym....więc zapewne dotyczy to też kolumny
0 pkt Big Grin

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości