03-11-2015, 02:40:41
[youtube]www.youtube.com/watch?v=ZftkzlRLhSg]https://www.youtube.com/watch?v=ZftkzlRLhSg[/youtube]
Ocena wątku:
doświadczony kierowca czy szczęściarz?
|
borysjelcyn napisał(a):Ani doświadczony ani szczęściarz - jak dla mnie idiota, a takich w Rosji nie brakuje...Ja nie jestem pewien czy to kierowca ciężarówki jest idiotą. Też nie zauważyłem tego dopóki ktoś inny nie zwrócił mi na to uwagi, ale to dostawczak zmienił pas i dał po heblach, chyba żeby przepuścić koparkę (kierowca ciężarówki zaczął hamować zaraz jak zobaczył, że bus zmienia pas, ale na niewiele to się zdało), więc to chyba busiarzowi należy się miano idioty. Także do rozstrzygnięcia czy jest idiotą, to trzeba rozpatrzyć co było potencjalnie ryzykowne - pojechanie wężykiem ryzykując że auto się przewróci albo kogoś zamiecie, czy skasowanie busa. Koniec końców wygląda na to, że wybrał te lepsze rozwiązanie w tej sytuacji i obyło się bez ofiar.
lukaszw napisał(a):(...)Koła zablokowane (??) jeśli to tylko przednie - podejrzewam niesprawność hamulców i dlatego po tym mistrzowskim manewrze się zatrzymał.
0:09 - koła zblokowane na maksa, widać to an filmie. Zobaczcie na warunki pogodowe czyli na porę roku oraz nawierzchnię. Doliczcie do tego masę zestawu.
(...)