Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gdzie zainstalowales swoja kamere? [galeria użytkownikow autowrzuta]
W Aurisie kombi mam z tyłu na samej górze szyby światło stop - czy ono będzie przeszkadzało w prawidłowym działaniu Viofo 129 tył ? (chodzi mi jak wcisnę stop).

Odpowiedz
(25-07-2019, 11:52:22)Jeziorko napisał(a): W Aurisie kombi mam z tyłu na samej górze szyby światło stop - czy ono będzie przeszkadzało w prawidłowym działaniu Viofo 129 tył ? (chodzi mi jak wcisnę stop).

Nie powinno. Ale lepiej napierw sprawdź, może być czerwona poświata przy hamowaniu.

Odpowiedz
(25-07-2019, 11:52:22)Jeziorko napisał(a): W Aurisie kombi mam z tyłu na samej górze szyby światło stop - czy ono będzie przeszkadzało w prawidłowym działaniu Viofo 129 tył ? (chodzi mi jak wcisnę stop).

W moim Astrolocie, też w kombi tylną kamerkę mam również zamontowaną do górnego światła stopu, nie ma żadnego problemu w jej działaniu i nie ma żadnej czerwonej poświaty podczas hamowania, nawet nocą, ale postaraj się, aby obiektyw był jak najbliżej szyby.
Punkty: 0
Kamery: Przód - Viofo A119-G V3  / Tył - CVR-A7810-G PRO
Była: Mobius ActionCam V3 Lens C2

Odpowiedz
Zamontowałem tylną kamerę do podsufitki, ale przez te upały ciągle się odkleja. Ktoś może poleci jakąś dobrą dwustronną taśmę którą będę mógł przykleić tylną kamerę raz porządnie i o niej zapomnieć. Fajnie żeby nie zostawiło śladu kiedy bym ją chciał kiedyś oderwać. (Taśma się odkleja od materiału)[Obrazek: 1de8ab1fe8e191eb6ef16b128c0e2db3.jpg]

Odpowiedz
@Krystian91,
Ja bym tą oryginalna z kamera uzył, bo nie zoatawia sladow i jest zdecydowanie mocniejsza.

Do takich miejsc mozesz uzyc 3M VHB ale grubą, choc ta od kamery tez jest miekka i pod wplywem UV twardnieje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
(09-08-2020, 16:05:12)Krystian91 napisał(a): Zamontowałem tylną kamerę do podsufitki, ale przez te upały ciągle się odkleja. Ktoś może poleci jakąś dobrą dwustronną taśmę którą będę mógł przykleić tylną kamerę raz porządnie i o niej zapomnieć. (...)
Wyściółka podsufitki ma to do siebie, że potrafi NAWET sama się z czasem odklejać.
A jeżeli samą tkaninę jeszcze czymś obciążysz, to w tym miejscu odklei się jeszcze szybciej - w tym wypadku z kamerką.

Ja bym w takim miejscu mocowania kamerki, przewiercił przez całą grubość podsufitki ze dwa otworki (1-2 mm) i umocował kawałek czegoś płaskiego za pomocą śrub 3 mm z nakrętkami (od górnej powierzchni podsufitki dając koniecznie spore podkładki) i dopiero do tego przylepił kamerkę.
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !

Odpowiedz
[Obrazek: vantrue-n4-najtaniej.jpg]
www.KameraSamochodowa.com
Z kodem autowrzuta extra zniżka¯\_(ツ)_/¯

Odpowiedz
Podbijam temat wyzej, chetnie zobacze gdzie nowi posiadacze kamer zainstalowali swoje kamery, jakie mieli pomysly i jak to wyglada w rzeczywistosci.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
Do Hondy Civic X sedan zdecydowałem się na Viofo A229 PRO. W skład zestawu wchodzi:
  • Kamera samochodowa VIOFO A229 PRO 2CH,
  • Karta pamięci Viofo 512 GB,
  • Viofo Hardwire Kit ACC HK4,
  • adaptery (bypassy) bezpieczników.

Kamerę przednią zamontowałem "na kropkach" za lusterkiem. Zasilanie przeprowadziłem podsufitką do tyłu (razem z kablem do tylnej kamery).

Viofo-A229-PRO-Civic-Sedan-Front-3

Viofo-A229-PRO-Civic-Sedan-Front-2

Viofo-A229-PRO-Civic-Sedan-Front-1

Tylna kamera jest zamontowana na szybie.

Viofo-A229-PRO-Civic-Sedan-Rear-1

Viofo-A229-PRO-Civic-Sedan-Rear-2

Prowadząc okablowanie nie chciałem wchodzić w kolizję z poduszkami bocznymi, tym razem nie chciałem też ściągać podsufitki. Przewód do tylnej kamery poprowadziłem podłogą.
Viofo-A229-PRO-Civic-Sedan-wire

Aby zamontować w ten sposób kamerę musiałem zdemontować osłonę słupka A, próg przedni i tylni, osłonę między drzwiami tylnymi a tylną kanapą i osłonę słupka C. Osłony słupka B nie musiałem zdejmować. Zasilanie poprzez adapter/bypass bezpieczników z gniazd 1 i 16. 

Materiały: zestaw kamer, adapter zasilania, adaptery bezpieczników, bezpieczniki, taśma izolacyjna, trytytki.
Narzędzia: łyżki do demontażu plastików, śrubokręty/klucze, lutownica, nóż/nożyczki.
Nakład pracy: około 5 godzin, z tego ok 2 godziny z asystentem Smile

Przy okazji dziękuję @evad za szybką dostawę, byłem chyba w grupie pierwszych zamawiających Smile

Odpowiedz
(02-11-2023, 16:52:21)skansen napisał(a): Kamerę przednią zamontowałem "na kropkach" za lusterkiem. Zasilanie przeprowadziłem podsufitką do tyłu (razem z kablem do tylnej kamery).

Też się zastanawiam nad montażem kamery na kropkach, ale jak w sytuacji kiedy chcemy odkleić uchwyt kamery? Nie uszkodzą się kropki jak będziemy ściągać taśmę 3M?
Viofo A129 Plus Duo

Odpowiedz
(22-01-2024, 09:31:45)marimach77 napisał(a):
(02-11-2023, 16:52:21)skansen napisał(a): Kamerę przednią zamontowałem "na kropkach" za lusterkiem. Zasilanie przeprowadziłem podsufitką do tyłu (razem z kablem do tylnej kamery).

Też się zastanawiam nad montażem kamery na kropkach, ale jak w sytuacji kiedy chcemy odkleić uchwyt kamery? Nie uszkodzą się kropki jak będziemy ściągać taśmę 3M?

Nie demontowałem jeszcze żadnej kamery zamontowanej w ten sposób. Widziałem gdzieś opis usuwania takiej taśmy. Najpierw podcinamy podstawę linką-żyłką i zdejmujemy mocowanie. Potem usuwamy resztki taśmy z szyby...

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości