Liczba postów: 564
Liczba wątków: 2
62
Wiem, że masz podłączoną na oryginalnym, bo pisałeś wcześniej, ale on też może się zepsuć. Dlatego trzeba to sprawdzić, żeby wyeliminować. W domu bardzo łatwo sprawdzić. Potrzebujesz zwykłą ładowarkę do smartfona z wyjmowanym kablem. Z samochodu zabierasz kamerę i sam kabel który podłączasz do ładowarki sieciowej. Włożenie zasilacza do gniazdka symuluje otwarcie samochodu, bo w obu przypadkach kamera dostaje napięcie i startuje.
Liczba postów: 113
Liczba wątków: 4
0
Również od kilku lat v1 i nie widzę potrzeby wsadzania czegokolwiek nowszego.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
0
Cześć, mam problem z moją kamerką posiadam Viofo a119 V3, problem polega na bardzo dużym zaszumieniu obrazu w nocy gdy nie ma innego oświetlenia jak światła samochodu. Moje aktualne ustawienia to WDR włączony, rozdzielczość 2k, ekspozycja -1/3, wysoki bitrate, oraz filtr CPL. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak ustawić kamerkę żeby szumy zmniejszyć szumy. Próbowałem już ze zmianą ekspozycji ale efekt był mizerny.
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
0
Rejestracja obrazu w ciemności wymaga zwiększenia czułości, a wtedy pojawiają się szumy. Tak samo jest w aparatach. Im nowszy model, nowsza matryca, tym lepiej sobie z tym radzi.
W zimie zdjąłbym filtr CPL, on zmniejsza dostępną ilość światła. CPL przydaje się głównie przy ostrym świetle, żeby usunąć odbicia.