Liczba postów: 45
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Przepraszam za zamieszanie. Trochę się zdenerwowałem bo wydawało mi się, że obraz taki załamany jest na dole. To mój pierwszy rejestrator i nie mam porównania. Jak teraz obejrzałem kilka filmów z tego forum to też mają podobnie.
Deska faktycznie się u mnie odbija mocno ale tu jeszcze pokombinuję.
Jeżeli chodzi o rozdzielczość to zmienię.
Dziękuję za odpowiedź i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 1
Reputacja:
17
(14-01-2018, 01:17:55)bamil napisał(a): Przepraszam za zamieszanie. Trochę się zdenerwowałem bo wydawało mi się, że obraz taki załamany jest na dole. To mój pierwszy rejestrator i nie mam porównania. Jak teraz obejrzałem kilka filmów z tego forum to też mają podobnie.
Deska faktycznie się u mnie odbija mocno ale tu jeszcze pokombinuję.
Jeżeli chodzi o rozdzielczość to zmienię.
Dziękuję za odpowiedź i jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Z tą deską rozdzielczą musisz koniecznie coś zrobić, jej odbicia w szybie czasem mogą mieć istotny wpływ na odczyt tablic rejestracyjnych.
Zrób tak jak @
pizdys podał Tobie w linku, różnica będzie kolosalna, sam to też przerabiałem.
Punkty: 0
Kamery: Przód - CVR-A7810-G PRO / Tył - Mobius ActionCam V3 Lens C2
Reputacja:
0
Muszę coś pokombinować to fakt. Czyli chyba czeka mnie odklejanie z szyby tej taśmy:-(
Przyznam, że trudno znaleźć dobre miejsce na montaż. A ta deska to praktycznie w każdym położeniu tak się odbija.
Zobaczę jeszcze kwestię wysokości obiektywu czy będzie różnica.
Liczba postów: 194
Liczba wątków: 1
Reputacja:
17
(14-01-2018, 13:22:02)bamil napisał(a): Muszę coś pokombinować to fakt. Czyli chyba czeka mnie odklejanie z szyby tej taśmy:-(
Przyznam, że trudno znaleźć dobre miejsce na montaż. A ta deska to praktycznie w każdym położeniu tak się odbija.
Zobaczę jeszcze kwestię wysokości obiektywu czy będzie różnica.
Przykryj deskę czarnym materiałem na próbę, tak jak to zrobił @
rych33 (jest to pokazane w linku od kolegi @
pizdys, o którym wspominałem we wcześniejszym poście), odbicia znikną natychmiast. Filtr CPL nie do końca rozwiązuje problem odbić (minimalizuje je mocno, natomiast pogarsza jakość nagrań nocnych).
Punkty: 0
Kamery: Przód - CVR-A7810-G PRO / Tył - Mobius ActionCam V3 Lens C2
Reputacja:
0
Gdybyś mógł będę bardzo wdzięczny.
Liczba postów: 17
Reputacja:
0
Panowie, 4 pytania :
1. To prawda że kończą produkcję V119 ? napisałem na innym forum z produktami z chin i ktoś mi odpisał że na Gearbest już nie będzie bo fabryka kończy produkcję.
2. Przy zamawianiu z chin, język polski jest już w urządzeniu czy trzeba samemu kombinować ?
3. Jak to jest z tym mocowaniem, wiadomo, jest na taśmę piankową, ale trzyma się mocno? nic nie odpada ? a co jeśli będe zmieniał auto, można kupić samą tą taśmę?, czy można jakiś zamiennik z "rolki" ?
4. Jeśli będę jeździł 80% w dzień a 20% w nocy to lepszym wyborem jest wersja a119 v2 a nie a119s v2 ?