Witaj! Logowanie Rejestracja

Ankieta: Czy jestes zadowolony z tej kamery?
TAK
NIE
Ciegle sie zastanawiam...
[Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 4.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VIOFO A119 [Novatek NT96660 + Omnivision OV4689]
Cześć, mam problem z moją kamerką posiadam Viofo a119 V3, problem polega na bardzo dużym zaszumieniu obrazu w nocy gdy nie ma innego oświetlenia jak światła samochodu. Moje aktualne ustawienia to WDR włączony, rozdzielczość 2k, ekspozycja -1/3, wysoki bitrate, oraz filtr CPL. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak ustawić kamerkę żeby szumy zmniejszyć szumy. Próbowałem już ze zmianą ekspozycji ale efekt był mizerny.

Odpowiedz
Rejestracja obrazu w ciemności wymaga zwiększenia czułości, a wtedy pojawiają się szumy. Tak samo jest w aparatach. Im nowszy model, nowsza matryca, tym lepiej sobie z tym radzi.

W zimie zdjąłbym filtr CPL, on zmniejsza dostępną ilość światła. CPL przydaje się głównie przy ostrym świetle, żeby usunąć odbicia.

Odpowiedz
(14-02-2020, 13:00:55)misiekwys napisał(a): Cześć, mam problem z moją kamerką posiadam Viofo a119 V3, problem polega na bardzo dużym zaszumieniu obrazu w nocy gdy nie ma innego oświetlenia jak światła samochodu. Moje aktualne ustawienia to WDR włączony (...) Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak ustawić kamerkę żeby szumy zmniejszyć szumy. (...)

Wyłączyć WDR.
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz
Moja kamera A119 V2 wyzionęła ducha Sad nie reaguje w ogóle na nic. Ostatnie co jest nagrane na karcie pamięci to to jak osoba siedząca obok mówi, że załącza telefon do ładowania. Rozkręciłem ją, ale że słabo się na tym znam to nie wiem co dalej. Jakieś sugestie? Gwarancji już nie ma.
https://ibb.co/6yKmWjw

Odpowiedz
speeder napisał(a):
Wiecie może jak pozbyć się brzęczenia na nowej wersji A119 ???
https://www.youtube.com/watch?v=0jG5_Dnp51I

U mnie podobnie brzęczy. Znalazł ktoś jakieś lekarstwo?

Odpowiedz
@xiaomi

Wina sa przyciski sterowania w kamerze sa one zbyt luzne dlatego slyszsz trzeszczenie na nagraniu , ten typ tak ma. Jedyne rozwiazanie to rozebranie kamery i pod przyciski dac silikon lub przylej przezroczysta tasme.A119 v3 maja taka wade.

Odpowiedz
@k3dz10r   dzięki za info. Pomyliłem kamery bo mam 119 i 119 v3 i faktycznie v3 brzęczy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 2 gości