Sony Starvis IMX291 ciagle podnosi mi cisnienie bo nie wiem czego sie spodziewac, kazda kamera z ta matryca byla juz w moich rekach (bo tak bardzo jestem ciekaw ich mozliwosci).... IROAD A9, WARRIOR G1S MX, najlepiej mozliwosci pokazuje to wideo: https://www.youtube.com/watch?v=AYdyS1UEfGQ, tylko ciagle cos jest nie tak (nie na tyle dobrze aby mozna bylo powiedziec o jakims szoku), kamery wychodza bardzo dlugo, a problemow z nimi jest jeszcze wiecej... matryca jest bardzo czula na swiatlo IR- dopasowanie objektywu jest koszmarnie trudne...w wielu kamerach modyfikowalem objektywy ale z IMX291 nie jestem w stanie niczego popasowac (zwykly filtr IR nie wystarcza)...
Ale skoro ma to byc nastepca IMX322 to szumy napewno beda mniejsze niz na testowym nagraniu z Warrior G1S MX, z moich informacji wynika, ze kamery z IMX291 maja w nocy w ruchu lapac poruszajace sie obrazy ostro (np. tablice rejestracyjne), co zdaja sie potwierdzac reklamy nowego produktu DOD,
Jak do tej pory wiele kamer DOD mialo innowacyjne polaczenia, klasyka typu G1W to klon DOD LS300W (pierwszej kamery na swiecie z AR0330 + NTK96650 obecnie rewolucja na skale swiatowa), nastepca LS460W z IMX322 tez byla to pierwsza kamera z IMX322 obecnie juz tak popularna juz konstrukcja, z IMX291 juz napewno DOD nie jest pierwszy (o ile to IMX291):
Ale skoro ma to byc nastepca IMX322 to szumy napewno beda mniejsze niz na testowym nagraniu z Warrior G1S MX, z moich informacji wynika, ze kamery z IMX291 maja w nocy w ruchu lapac poruszajace sie obrazy ostro (np. tablice rejestracyjne), co zdaja sie potwierdzac reklamy nowego produktu DOD,
Jak do tej pory wiele kamer DOD mialo innowacyjne polaczenia, klasyka typu G1W to klon DOD LS300W (pierwszej kamery na swiecie z AR0330 + NTK96650 obecnie rewolucja na skale swiatowa), nastepca LS460W z IMX322 tez byla to pierwsza kamera z IMX322 obecnie juz tak popularna juz konstrukcja, z IMX291 juz napewno DOD nie jest pierwszy (o ile to IMX291):
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.