Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prośba o pomoc w naprawie kamerki
Witam, mam prośbę do użytkowników z Warszawy o pomoc w naprawie kamerki Xblitz Platinum.
Prawdopodobnie wysiadł kondensator (kamerka nie ma baterii). 
Objawy - nagrywa dobrze tylko pełne sekwencje np. 3 minuty. Jeśli nagranie jest krótsze niż pełna
sekwencja - również nagrywa, ale nie można odtworzyć - błąd.
Po wyłączeniu zasilania kamerka włącza się kilka lub nawet kilkanaście razy na 2-3 sekundy i wyłącza.
Nie mogę sam tego naprawić, gdyż - mam już ponad 70 lat i nie sprawne już palce.
Nie chciałbym zmieniać kamerki, ponieważ jestem zadowolony z nagrań a i aspekt finansowy też odgrywa
swoją rolę.
Prośbę kieruję do osliób z Warszawy, gdyż tam najlepiej jest mi dowieźć kamerkę. Oczywiście jeśli będzie 
taka potrzeba, mogę ją wysłać pocztą.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Stan punktów: 0

Odpowiedz
Kamera Xblitz Platinum niestety ma baterie,
i potwierdzic moge, ze opisane objekwy wskazuja na jej "naturalny koniec",

Najlepiej skontaktowac sie z dzialem Xblitz aby zaaranzowali naprawe, nie powinna byc ona droga, bo koszt samej baterii to okolo 20-50zl (zakladajac, ze to najlepsza Li-Ion bateria jaka reka ludzka wyprodukowala).
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
Czy na pewno uszkodzeniu uległ kondensator? Moze karta pamięci jest uszkodzona, lub ma "błędy". Próbował Pan sformatować kartę pełnym trybem w komputerze lub sprawdzenie jej tym programem: http://trajano.webd.pl/pliki_aw/karta_pa...2testw.exe
Dorobek:

[Obrazek: fb290283930ed40cgen.jpg]
Formatting SD card. Please don't disconnect the power...      We starting.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości