Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Street Storm CVR-A7810-G Ambarella A7 +OV4689 ciekawa kamera
(14-11-2018, 22:20:33)pizdys napisał(a): Wszystko OK, nie widze tu problemu z jakoscia nagran, no moze po za rozdzielczoscia ktorej daleko do 1296p

@pizdys
no widzisz wszystko niby ok, a jednak coś nie tak. Jak może być daleko skoro tyle cały czas jest ?

Odpowiedz
@pizdys

Odpowiedz
(13-11-2018, 13:21:03)grzeste napisał(a): Zrób test z WDR na OFF.
Wykonałeś tę próbę?
Pokaż wyniki.

Odpowiedz
(22-11-2018, 11:17:53)grzeste napisał(a):
(13-11-2018, 13:21:03)grzeste napisał(a): Zrób test z WDR na OFF.
Wykonałeś tę próbę?
Pokaż wyniki.

Z tego co pamiętam WDR jest zepsute i ciągle jest na OFF (nie naprawili tej opcji). Po trybie nocnym nie włącza się ponownie na ON. Więc de facto jedzie zawsze na off.

Odpowiedz
Jaka jest rozdzielczosc nagrywania?
Przy HDR jest 1080p
Wylacz HDR
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
(26-11-2018, 14:32:00)pizdys napisał(a): Jaka jest rozdzielczosc nagrywania?
Przy HDR jest 1080p
Wylacz HDR
@pizdys
Zdjęcia, które pokazałem są bez HDR(bo dzień). Rozdzielczość jest maksymalna czyli 1296p + jakość nagrywania najwyższa.

Odpowiedz
Kupiłem z miesiąc temu kartę Samsung Evo+ 256 GB do przedniej kamery Viofo A119-G V3, która miała docelowo do niej trafić, ale w międzyczasie na myśl mi przyszło, żeby ją potestować w zamontowanej na tyle CVR-A7810-G PRO.
Byłem bardzo mile zaskoczony, że kamera bardzo dobrze pracuje z tą kartą, prawidłowo przechodzi w tryb parkingowy LB jak i odwrotnie, nic się nie wiesza. 
Miałem duże wątpliwości, czy ta kamerka będzie z nią prawidłowo pracować, ale na szczęście potwierdziło to co dawno w tym wątku pisał @pizdys, że powinna ta kamerka taką kartę obsługiwać, chociaż w specyfikacji kamerki było max 64 GB, a od 3 lat w tej kamerce była już karta Samsung Evo 128 GB, z którą do tej pory nie ma żadnych problemów.
Chyba zdecyduję się kupić jeszcze jedną taką kartę, aby mieć je w 2 kamerkach, a obydwie 128 GB będę miał na podmiankę wtedy.
Jako, że kamerkę eksploatuję bezproblemowo już ponad 5 lat, to niedługo będę musiał przymierzyć się do ponownej wymiany baterii, bo obecna już powoli dogorywa, ale taki jest już urok kamerek z bateriami, więc nie ma co marudzić.
Punkty: 0
Kamery: Przód - Viofo A119-G V3  / Tył - CVR-A7810-G PRO
Była: Mobius ActionCam V3 Lens C2

Odpowiedz
Przyszła pora na ponowną wymianę baterii, kamerka jeszcze działała, ale niestety ostatnie pliki były już uszkodzone. Kamerka po zaniku zasilania nie była w stanie prawidłowo zakończyć nagrywania. Miałem jeszcze u siebie nieużywaną baterię 820 mAh z kamerki Mobius ActionCam, w której miałem superkondensator, a bateria sobie leżakowała. Jako, że bateria wymiarami jest dużo większa od tej w tej kamerce zdecydowałem się na jej montaż poza kamerką, zamalowałem ją na czarno i przykleiłem ją pod modułem GPS. Testuję ją na razie w domu, kamerka działa bezproblemowo, ostatnie pliki po zaniku zasilania są już nieuszkodzone. Bateria nie będzie wystawiona bezpośrednio na promienie słoneczne, dodatkowo tylne szyby są przyciemnione, a kamerka została w ten nietypowy sposób reanimowana.

Odpowiedz
Fajna kamera byla, gdyby nie te padajace w niej baterie...
Tu nie wiele da sie zrobic, kiedys probowalem w G1W (z bateria) wstawic superkondensatory, ale czas wylaczania sie kamery (pomimo ze szybki) to i tak za dlugi aby konczyc nagrania poprawnie.

@michal, pamietaj ze takie uszkodzone ostatnie nagrania, to ogromne ryzyko uszkodzenia karty pamieci,
w moim doswiadczeniu z kamerami kiedy problem z bateria sie pojawial (uszkodzone nagrania) to zaraz po tym padala karta pamieci, wlasnie po przez nagle odcinanie jej zasilania podczas zapisu. Tak wiec unikaj jak ognia, problemu z przerywaniem nagran. Bo karta pamieci leci zaraz za bateria.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
@pizdys, Dzięki za info, będę na przyszłość o tym pamiętał, szczerze mówiąc to nie wiedziałem o takiej zależności. 
Na szczęście karta nie ucierpiała, być może dlatego, że była ona w miarę świeża, a problem z tym nieprawidłowym wyłączaniem kamery po zaniku zasilania nie trwał zbyt długo. Po wymianie baterii, wszystko wróciło na szczęcie do normy, kamera teraz ponownie prawidłowo się załącza i wyłącza (z tym już też były problemy), żadne pliki nie są uszkodzone. 
Mimo swoich lat kamerka ta zamontowana na tyle dla mnie jest nadal bardzo fajna ze względu na sławetny tryb parkingowy Low-Bitrate, który w tej kamerce działa praktycznie bezbłędnie bez jakichkolwiek dodatkowych adapterów zasilania, dlatego zdecydowałem się ją reanimować, tym bardziej, że nic mnie to nie kosztowało.

Odpowiedz
Za mną kolejna, trzecia już wymiana baterii w tej kamerce. Tak jak poprzednio mam ją przyklejoną do modułu GPS, ale tym razem podłączona jest razem z wtyczką i gniazdem typu JST, nie będzie potrzeby lutować  następnym razem jak zajdzie potrzeba kolejna wymiana baterii.
Mimo swoich lat kamerka działa bezproblemowo, jako tylna spełnia swoją rolę, tryb parkingowy Low-bitrate też działa bez zarzutu.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości