Witaj! Logowanie Rejestracja


Ankieta: Czy jestes zadowolony z tej kamery?
TAK
NIE
Ciagle sie zastanawiam nad zakupem...
[Wyniki ankiety]
 
Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viofo A129 [Sony Starvis IMX291 + Novatek NT96663]
Ja bym mimo to dla pewności sprawdził co jakiś czas napięcie na akumulatorze. Szczególnie jak postoi oraz podczas rozruchu silnika. Jeśli jest obsługowy to zajrzeć jak poziom, czy nie jest sucho.
Wszystko to by wykluczyć winę akumulatora. Jak tu kiedyś pizdys pisał, żeby odzyskać prąd na 1 rozruch trzeba 15-20min jazdy.

Co do miernika, warto kupić bo się kiedyś przyda. Sam ostatnio wymieniłem stary miernik na UNI-T UT33A+ (55zł niewielka cena)
A129 Plus-G   i G1WH
 
Odpowiedz
Ja raczej bym się doszukiwał spadków napięcia na wszelkich stykach (wsuwkach), oraz ewentualnie zbyt cienkich/długich kabelkach od zasilacza do kamerki.
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !
 
Odpowiedz
(03-01-2019, 01:56:10)hsurim napisał(a): Ja raczej bym się doszukiwał spadków napięcia na wszelkich stykach (wsuwkach), oraz ewentualnie zbyt cienkich/długich kabelkach od zasilacza do kamerki.
Gdyby tak było, to podczas jazdy również byłyby takie przerwania, ale to występuje wyłącznie w trybie parkingowym.
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]
 
Odpowiedz
Nie można wykluczyć żadnej hipotetycznej przyczyny. Podczas jazdy, pracuje alternator a podczas rozruchu, jest spadek napięcia.

Osobiście zacząłbym od oczyszczenia klem akumulatora i sprawdzenia połączenia 'grubej' masy.
Potem prześledziłbym połączenia od + akumulatora do bezpieczników.
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !
 
Odpowiedz
Cześć, mam pytanie czy kartę można wyjąć z kamery bez problemu bo ja niestety nie mogę jej wyjąć siedzi dość głęboko i naciśnięcie nie daje rezultatu mam wrażenie że ją dociskam.
 
Odpowiedz
Być może włożyłeś odwrotnie?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mazda 6 GG 1.8 2007 + Ambarella A7LA70 G-PRO CPL,
Mazda 6 GJ  2.0 2016 Sport Nav + VIOFO A129 Duo GPS
 
Odpowiedz
Czym naciskasz? Musi kliknąć, żeby wyszła.

Poszło mobilnie.
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]
 
Odpowiedz
włożyłem chyba prawidłowo bo daje się sformatować i nagrywa materiał ale ale kliknięcia nie było a siedzi dość głęboko.
Boje sie naciskać mocniej żeby czegoś nie uszkodzić, macie jakiś pomysł?
 
Odpowiedz
Jeśli palcem próbujesz, to za mało. Musisz czymś cienkim ją popchnąć, aż do kliknięcia i wtedy wyjdzie kawałek.
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]
 
Odpowiedz
No niestety coś poszło nie tak, siedzi jak diabli włożyłem prawidłowo co potwierdza to że nagrywa ale kliknięcia nie był naciskam już z taka siłą że zaraz coś mogę uszkodzić, co radzicie?
 
Odpowiedz
Próbować igłą. Tak udało mi się wyjąć bez uszkodzeń kartę nieprawidłowo włożoną do starej kamery.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mazda 6 GG 1.8 2007 + Ambarella A7LA70 G-PRO CPL,
Mazda 6 GJ  2.0 2016 Sport Nav + VIOFO A129 Duo GPS
 
Odpowiedz
  


Skocz do:


Browsing: 7 gości