Witaj! Logowanie Rejestracja

Ankieta: Czy jestes zadowolony z tej kamery?
TAK
NIE
Ciagle sie zastanawiam nad zakupem...
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Viofo A129 [Sony Starvis IMX291 + Novatek NT96663]
Cześć, mam pytanie czy kartę można wyjąć z kamery bez problemu bo ja niestety nie mogę jej wyjąć siedzi dość głęboko i naciśnięcie nie daje rezultatu mam wrażenie że ją dociskam.

Odpowiedz
Być może włożyłeś odwrotnie?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mazda 6 GG 1.8 2007 + Ambarella A7LA70 G-PRO CPL,
Mazda 6 GJ  2.0 2016 Sport Nav + VIOFO A129 Duo GPS

Odpowiedz
Czym naciskasz? Musi kliknąć, żeby wyszła.

Poszło mobilnie.

Odpowiedz
włożyłem chyba prawidłowo bo daje się sformatować i nagrywa materiał ale ale kliknięcia nie było a siedzi dość głęboko.
Boje sie naciskać mocniej żeby czegoś nie uszkodzić, macie jakiś pomysł?

Odpowiedz
Jeśli palcem próbujesz, to za mało. Musisz czymś cienkim ją popchnąć, aż do kliknięcia i wtedy wyjdzie kawałek.

Odpowiedz
No niestety coś poszło nie tak, siedzi jak diabli włożyłem prawidłowo co potwierdza to że nagrywa ale kliknięcia nie był naciskam już z taka siłą że zaraz coś mogę uszkodzić, co radzicie?

Odpowiedz
Próbować igłą. Tak udało mi się wyjąć bez uszkodzeń kartę nieprawidłowo włożoną do starej kamery.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mazda 6 GG 1.8 2007 + Ambarella A7LA70 G-PRO CPL,
Mazda 6 GJ  2.0 2016 Sport Nav + VIOFO A129 Duo GPS

Odpowiedz
uf wyjąłem troszkę "wypukałem o rękę i jak dało się złapać pęsetą to wyszła. teraz mam obawy co robić ryzyko jeszcze raz ? Mam takie wrażenie, że zatrzask "ten klik" nie zadziałał

ostatnie pytanie czy na pewno w kamerce jest ten zatrzask, teraz kartę wsunąłem tak bm mógł ją wyjąć kamera nagrywa karta siedzi stabilnie, Dziękuje Wam za pomoc, pozdrawiam.

Odpowiedz
U mnie jest

Odpowiedz
(31-12-2018, )marekelb napisał(a): Tak, ale sterowany będzie nie po zapłonie, tylko po GPS

Niech @DiA się wypowie jak w praktyce to działa, bo miał sobie podłączać pod powerbanka.

Bez kabla i użycia schematu stworzonego przez @marekelb kamera dziala jedynie po gsensorze (nie wykrywa drgan i wtedy przejdzie w tryb parkingowy).

Odpowiedz
(04-01-2019, )DiA napisał(a):
(31-12-2018, )marekelb napisał(a): Tak, ale sterowany będzie nie po zapłonie, tylko po GPS

Niech @DiA się wypowie jak w praktyce to działa, bo miał sobie podłączać pod powerbanka.

Bez kabla i użycia schematu stworzonego przez @marekelb kamera dziala jedynie po gsensorze (nie wykrywa drgan i wtedy przejdzie w tryb parkingowy).

Oczywiście, że sterowanie przez g-sensor, ale w/g Viofo również i GPS. Nie wiem czy i jak to działa, bo nie praktykowałem z GPS.
@DiA rozumiem, że zrobiłeś sobie już podłączenie. Jak to się sprawuje? Wrzuć fotki jakieś jeśli masz taką możliwość.

Odpowiedz
@marekelb
Witam.Co do tych przerw w nagrywaniu to przejechałem całą trasę na kamerce wpiętej pod gniazdo zapalniczki a nie po adapter i poza tymi 7sek przerwami w czasie trybu parkingowego o których wspominałeś że są nieuniknione żadnych przerw nagranym materiale nie było.Niestety pojawił się inny problem:po zdemontowaniu kamerki jak prawie co dzień i powrocie do domu wyjąłem kartę pamięci i zainstalowełem pendrive celem odtworzenia na TV.Po obejrzeniu materiału podpiąłem kamerkę kablem USB pod TV,wsadziłem kartę pamięci wyjętą wcześniej z pendrive', załączyłem kamerkę która po wybudzeniu cały czas wyświetla "microSD Card Reader Mode" i tek się dzieje niezależnie od tego czy karta jest zainstalowana czy nie.Obie karty które użytkowałem dotychczas w kamerce a pisałem o nich wcześniej zostały sprawdzone na PC-cie,sformatowane oraz firmware 1.4 został wgrany ponownie.Czy mógłbyś coś poradzić?

Odpowiedz
Czyli kamera pokazuje informację, że jest w "trybie odczytu karty" tylko jak masz podłączone pod TV? Jak odłączysz, to też? Z tego co mi się przypomina, kiedyś wyczytałem, że kamera działa jedynie w takim trybie podpięta do komputera. Mogę się mylić. Z TV pewnie jest ta sama sytuacja. Co chciałeś uzyskać podpinając kamerę do TV? Z tego co mi się wydaje, to nie błąd, tylko taka funkcja. Wcześniej też podpinałeś kamerę do TV, czy to jest pierwszy raz? Jeżeli też, to jakie było zachowanie kamery?

Odpowiedz
Krótkie info o trybie parkingowym na blogu Viofo.
https://www.viofo.com/blog/detail/a129-p...ction.html

Będzie tylna kamera do A129 z podświetleniem podczerwienią.
https://www.youtube.com/watch?v=MGMieTiLeF0

Odpowiedz
Polskie opracowanie też jest całkiem spoko:
http://www.viofo.pl/tryb-parkingowy-viofo-a129

Wersja A129 IR będzie w WR24 za ok. miesiąc. Dedykowana głównie do taxi.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz
(05-01-2019, )evad napisał(a): Polskie opracowanie też jest całkiem spoko:
http://www.viofo.pl/tryb-parkingowy-viofo-a129

Jakoś to mi umknęło, nie widziałem.

Odpowiedz
Cześć, na początku chce potwierdzić profesjonalne podejście oraz dobrą wolę WR24 mój problem z niesprawnym gniazdem na kartę SD odchodzi w zapomnienie (wymiana kamerki).
Mam pytanie odnośnie podłączenia przewodów do kamery, rozumiem, że przewód od tylnej kamerki podłączyć pod gniazdo REAR a przewód Viofo Hardwire Kit ACC pod USB. Nie podłączać go do podstawy GPS czy GPS będzie działał?

Odpowiedz
Będzie działał. Smile

Poszło mobilnie.

Odpowiedz
Czy można do zasilania z gniazda zapalniczki użyć innej ładowarki o DC 5V /1A oryginał posiada DC 5V/3,1A?

Odpowiedz
Nie ma przeciwwskazań, o ile będzie dobrze działać. Zawsze jak coś nie tak jest z zasilaniem, to zaleca się oryginalny, ale powinien działać, bo 1A wystarczy.

Tylko odradzam jakieś tanie podróbki.

Odpowiedz

Skocz do: