24-12-2018,
Ja żadnych strat nie zauważam, ale włącz i sprawdź po swojemu.
Poszło mobilnie.
Poszło mobilnie.
[Obrazek: https://s6.ifotos.pl/img/bez2png_qsqharr.png]
Viofo A129 [Sony Starvis IMX291 + Novatek NT96663]
|
(28-12-2018, )lesiu155 napisał(a): A z kolei z kamerce po prostu formatowanie karty nie działa - dzisiaj jak zapytało to po formacie "błąd karty", a po wrzuceniu do komputera ta karta wyglądała, jakby nie była w ogóle sformatowana.
(28-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Czyli rozumiem, że jeśli chcę mieć nagrywanie parkingowe, to muszę się wpiąć, gdzie mam 5V cały czas albo powerbank?
(28-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Czyli rozumiem, że jeśli chcę mieć nagrywanie parkingowe, to muszę się wpiąć, gdzie mam 5V cały czas albo powerbank?
(28-12-2018, )marekelb napisał(a):(28-12-2018, )lesiu155 napisał(a): A z kolei z kamerce po prostu formatowanie karty nie działa - dzisiaj jak zapytało to po formacie "błąd karty", a po wrzuceniu do komputera ta karta wyglądała, jakby nie była w ogóle sformatowana.
Karta oryginalna? Gdzie kupiona? Ile kosztowała? Wrzuć fotki.
Generalnie do uzyskania trybu parkingowego low-bitrate służy przewód Viofo Hardwire 3-żyłowy (załączanie po wyłączeniu zapłonu) lub bez tego kabla (załączanie po 5 minutach od braku ruchu). Kamera działa na napięciu 5V, więc nie pomyl się i nie podłącz bezpośrednio pod 12V.
(28-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Kupiona tu:
karta
Fotek rzeczywistych nie mam na chwilę obecną, made in Taiwan na pewno.
(28-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Jedynie jak długo jest w tym trybie "czuwania" na "baterii"? Bo póki co mam to pod zapalniczkę podpiętą kamerkę zwykłym kablem USB co był dołączony.
(29-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Być może i podróba, brzegi są białe i linii jest więcej niż 2 z tyłu. Trudno, kamerki raczej mi nie uwali
(29-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Czyli tryb parkingowy nie będzie działał bez ciągłego podłączenia do zasilania albo powerbanka, wszystko jasne, dzięki!
(29-12-2018, )marekelb napisał(a):(29-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Być może i podróba, brzegi są białe i linii jest więcej niż 2 z tyłu. Trudno, kamerki raczej mi nie uwali
Zrób ten test koniecznie w h2testw.exe. Podałem Ci linka do ściągnięcia. Będzie wiadomo też, czy pojemność się zgadza.
(29-12-2018, )lesiu155 napisał(a): Czyli tryb parkingowy nie będzie działał bez ciągłego podłączenia do zasilania albo powerbanka, wszystko jasne, dzięki!
Możesz spróbować na akumulatorze samochodowym, ale z czasem może zostać "zajechany" przez kamerę na postoju. To tak jakbyś ciągle zostawiał zapaloną lampkę w samochodzie. Gdybym miał osobiście używać sporadycznie trybu parkingowego, to pewnie wybrałbym to rozwiązanie, ale wtedy kup sobie woltomierz samochodowy np. taki wpinany do gniazda zapalniczki i będziesz wiedział w jakiej kondycji jest akumulator lub z zasilaniem USB, ale wtedy koniecznie markowy. No i trzeba w miarę dużo jeździć, żeby akumulator się naładował. W innym przypadku polecam tylko niezależne zasilanie.
Tu przeczytaj o trybach parkingowych, ale też o eksploatacji akumulatora.
http://www.autowrzuta.pl/showthread.php?tid=14329
Każdy ma inną potrzebę używania kamery i zasobność portfela, więc po zapoznaniu się z tematami musisz sam określić, co będzie najbardziej Ci odpowiadało.
(29-12-2018, )jordan87 napisał(a): WitajcieIt's not a bug, it's a feature.
Ja ostatnio zakupiłem A129 i według mnie znalazłem błędy w sofcie 1.5.
Przy opcjach time-laps i low-bitrate w trybie parkingowym kamera nagrywa cały czas, bez względu na wykryty ruch lub jego brak. Dodatkowo z włączonym trybem parkingowym da się włączyć włączyć wykrywanie ruchu co skutkuje nagrywaniem w normalnym trybie jeśli na parkingu coś wykryje (mimo ustawionego time-laps)
Wróciłem do 1.3, time laps wrócił do normy i na karcie zapisuje tylko przy wykrytej zmianie w obrazie.