Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KINGBUY SC (viofopolska) czyli nieistniejąca firma i niesprawna kamerka Viofo A129
(26-06-2019, 18:26:16)brzoza napisał(a): Zmieniałem ładowarkę, podłączałęm przez podstawkę z gps i bez, z tylną kamerą i bez, ale ogólnie to jeździło z cellink neo 9.
Nie mogę wejść w ustawienia, bo nie zdążam nawet a wifi nie używałem podczas jazdy i nie wiem, czemu teraz się z wifi robiło. Tak czy siak, w ogóle się już nie włącza.

A zmieniałeś sam przewód? Może on robi zwarcie?
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]

Odpowiedz
zmieniałem, mam taki sam do słuchawek córki i obydwa działają tak samo przy kamerce jak i w słuchawkach
[Obrazek: yyem9beu]

Odpowiedz
Zewnętrznie raczej już nic nie można zrobić. Zostało Ci domagać się różnymi drogami reklamacji, albo na własną rękę bawić się w elektronika (lub serwis). Trzeba by było sprawdzić kondensatory, rozebrać i posprawdzać płytkę PCB wizualnie i miernikiem. Możesz jeszcze spróbować po włączeniu dotykać palcami sprawdzając, czy się gdzieś mocniej grzeje, lub jeżeli masz - termometrem laserowym, albo kamerą termowizyjną. Może padł bezpiecznik jakiś, albo zabezpieczenie temperaturowe. Teraz gdybam.

(26-06-2019, 18:26:16)brzoza napisał(a): Nie mogę wejść w ustawienia, bo nie zdążam nawet a wifi nie używałem podczas jazdy i nie wiem, czemu teraz się z wifi robiło.

Piszesz, że nie używałeś wifi, a teraz się samo załącza i jak widać na filmie kamera wyłącza się z chwilą włączania wifi, więc być może winowajcą jest właśnie wifi.
[Obrazek: bez2png_qsqharr.png]

Odpowiedz
NIe wiem co jest sześć. Udało mi się wgrać nowy FW, ale kamerka resetowała się po kilku sekundach. Po jakimś czasie podłączyłem ją znowu i działała bez wifi. Udało mi się wejść w ustawienia i kiedy tylko z nich wyszedłem znowu się zresetowała. Czary i magia. Teraz znowu udało się wgrać FW od nowa, ale od razu po pojawieniu się obrazu z kamery reset.
Jutro uderzę do Viofo i zapytam, czy pomogą.

Odpowiedz
Wrzuc zdjecie przez forumowy hosting zdjec (na gorze z prawej).
I pokaz kondensatory z kazdej ze stron.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
[Obrazek: untitlvdv.png]

Odpowiedz
Dobrze byłoby zmierzyć wartość pobieranego prądu.
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !

Odpowiedz
http://www.janufsx.webd.pl/hosting/image...019062.jpg
http://www.janufsx.webd.pl/hosting/images/img201efe.jpg
http://www.janufsx.webd.pl/hosting/images/img201aia.jpg

Odpowiedz
@hsurim, zgadza sie,

Cos jeszcze z tym kablem nie jestem pewny, czy ma on AWG 22?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.

Odpowiedz
@brzoza, zrob tak:

wez kamere i podlacz do 100% oryginalnej ladowarki z oryginalnym kablem (AWG22 4metry) bezposrednio do gniazda zapalniczki.

Wazne aby to byl kabel do ladowania a nie od transferu PC.

Musi dzialac!

Odpowiedz
@pizdys robiłem tak i to jest właśnie pokazane na filmie w pierwszym poście, tym na YT. Oryginalna ładowarka z zestawu i oryginalny kabel z zestawu. Niestety teraz tego nie sprawdzę, ponieważ auto dostanę dopiero pojutrze, więc do tego czasu musimy poczekać.

Odpowiedz
Wygląda to na spadek napięcia zasilania znacząco poniżej 4,75 V

Pomiar pobieranego prądu prawdę powie:
- niesprawny/zbyt słaby kabel
- lub przeciążenie przez kamerkę
Nie zasuwam !    Prędkość zabija !    Włącz myślenie.
Nie skreślaj życia tak prędko !    Żyj i pozwól żyć innym !

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości