Witam wszystkich, Od pewnego czasu noszę się z zamiarem zakupu wideo rejestratora. Trochę poczytałem, obejrzałem recenzje i porównania wielu modeli. Nadal jednak nie mam jednoznacznego faworyta. Czego potrzebuję: - kamera na przód i na tył – ewentualnie wnętrze pojazdu - jak najwyższa jakość nagrania w dzień i w nocy - wielkość kamery przedniej "sensowna" Dodatkowe plusy: - tryb parkingowy - Na ten moment pod uwagę biorę 3 modeli: Viofo A129 Pro-G Duo - Mikavi PQ4 Dual , Vantrue N4 trójkanałowa przód, wnętrze, tył za około 1200 zł, która już m niedługo będzie dostępna w Polsce z menu pl., w tej chwili przechodzi testy. Zastosowanie kamery w samochodzie taxi, lub inne propozycje z niższym budżetem. Kamera przede wszystkim ma służyć rejestracji w przypadku zaistnienia kolizji, rejestracja wnętrza ewentualnie dodatkowo.
W dniu wczorajszym widziałem nagrania z kamery Vantrue N4, która nagrywa przód i wnętrze z przedniej kamery oraz ma kamerę tylną. Na nagraniach zarówno dzień i w noc można odczytać tablice rejestracyjne pojazdu jadącego z przodu oraz z sąsiednich pasów jak się jedzie środkowym pasem, natomiast z tylnej kamery w dzień odczytam tablice samochodu jadącego za mną i mijanego z przeciwka. W nocy jadącego za mną. Dla mnie to jest najważniejsze, gdyż w przypadku kolizji stanowi dowód w sprawie? Tak jak pisałem wcześniej samochód jeździ jako taxi.
Każdy ma swoje wady i zalety, dlatego proszę o Wasze porady. A, kamerki muszą dać się zamontować wewnątrz Toyota Corolla kombi.
W dniu wczorajszym widziałem nagrania z kamery Vantrue N4, która nagrywa przód i wnętrze z przedniej kamery oraz ma kamerę tylną. Na nagraniach zarówno dzień i w noc można odczytać tablice rejestracyjne pojazdu jadącego z przodu oraz z sąsiednich pasów jak się jedzie środkowym pasem, natomiast z tylnej kamery w dzień odczytam tablice samochodu jadącego za mną i mijanego z przeciwka. W nocy jadącego za mną. Dla mnie to jest najważniejsze, gdyż w przypadku kolizji stanowi dowód w sprawie? Tak jak pisałem wcześniej samochód jeździ jako taxi.
Każdy ma swoje wady i zalety, dlatego proszę o Wasze porady. A, kamerki muszą dać się zamontować wewnątrz Toyota Corolla kombi.