Witaj! Logowanie Rejestracja

Ankieta: Czy jestes zadowolony z tej kamery?
TAK
NIE
ciagle sie zastanawiam...
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viofo A129 PLUS DUO [Novatek NT96670 + MX335 + IMX307]
Ewentualnie jeszcze można by rozważyć tego rodzaju adapter...
Screenshot-20231102-095656-1

Odpowiedz
Niestety obrazek niewidoczny.  Chodzi o to, że skoro Viofo ma wyjście AV, a radio wejście, to czemu nie skorzystać od czasu do czasu dla "zabawy".
Co do A129Plus i wifi...podgląd na żywo jeszcze jako tako, ale przeglądanie nagrań tragedia. Trzeba ściągnąć nagranie na tel, ale i to trwa bardzo długo. Do tego duży kąt obiektywu i odbicia kokpitu w szybie...trochę jestem zawiedziony. Aaa, jeszcze szumy na nocnych nagraniach.
A129 Plus-G   i G1WH

Odpowiedz
Poprawiłem obrazek - załączniki na forum coś dzisiaj nie działają Sad

Co do samego podglądu na ekranie nawigacji - to nie jest całkowicie zły pomysł. Ale nie wkładałbym w to zbyt dużo energii i pieniędzy  bo może się okazać, że wcale nie będzie się z tego za dużo korzystać... Może takim adapterem się uda ogarnąć temat, na początek można spróbować go podłączyć prowizorycznie, sprawdzić czy to w ogóle będzie działało...

Odpowiedz
Dlatego właśnie zapytałem, żeby nie wywalać na darmo tych 40zł. Poza tym jakoś takiego adaptera wcześniej nie namierzyłem, więc dzięki za podpowiedź.
A129 Plus-G   i G1WH

Odpowiedz
Mam do was kolejne pytania...
Siedzę przeglądam nagrania na różnych ustawieniach bo nie podobał mi się obraz nocny.
Na 1600p 30kl obraz jest jako tako dobry. Ale na moim ulubionym 60kl i 1440p jest już tragedia...obraz zaszumiony!
Wcześniej myślałem, że była to wina HDR. Niestety przy wyłączonym HDR szumy przy 60kl są nadal duże i strasznie mnie wkurzają.
Czy jest to wina rozdzielczości 1440p? 60 klatek? Czy wina samej kamery/softu?

Coraz bardziej jestem niezadowolony z tej kamery.
A129 Plus-G   i G1WH

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości