Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 kamera na 2 auta - jaki system montażu?
Witajcie, 
Poproszono mnie o pomoc w wyborze kamery która będzie wykorzystywana w 2 autach (tylko kamera przód) tak aby w prosty i łatwy sposób przenosić ją między autami. Rozwiązania które rozważam:
- w każdym aucie przyssawka z uchwytem do kamery - kamera wypinana i wpinana do kolejnego auta (przyssawka zostaje w aucie). Wady - ryzyko zużycia klipsu montażowego ?
- 1 przyssawka i za każdym razem przyklejanie i ponowne odklejanie od szyby - czy będzie to wygodne?

Kabel zasilający będzie z gniazdka zapalniczki i to że będzie wisiał na środku nie stanowi problemu.

Wymaganie co do kamery - rozsądna cena do 500zł, polskie menu, prostota obsługi.

W moim aucie używam Viofo a129 plus duo i raczej kamery Viofo skreślam bo menu nie jest tutaj intuicyjne (a dokładniej klawisze funkcyjne na tej kamerze) oraz system wczepiania i wyczepiania kamery jest mało wygodny.

Odpowiedz
Ja bym sugerował kamery z uchwytem przyklejanym, do każdego z aut przykleić po uchwycie i przekładać samą kamerę. Przyssawka prędzej czy później się wyrobi i zacznie odpadać.

VIOFO - co do menu, to kwestia subiektywna, ale jeśli chodzi o sposób montażu kamery na uchwycie, to ciężko mi sobie wyobrazić jeszcze prostszy niż właśnie ten. Moduł uchwytu zostaje przyklejony na szybie, podpinamy do niego kabel zasilający, samą kamerę zdejmujemy z uchwytu jednym ruchem ręki i analogicznie wpinamy do takiego samego uchwytu w drugim aucie. Uchwyty, zasilacze i kable można dokupić i zainstalować w drugim aucie, przenosić samą kamerę.
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz
zobacz sobie jeszcze Vantrue E1 lite 
uchwyt magnetyczny wprawdzie na tasme ale dokupujesz drugi i przekladka to sekunda

menu i aplikacja bardzo intuicyjne
www.KameraSamochodowa.com
Z kodem autowrzuta extra zniżka¯\_(ツ)_/¯

Odpowiedz
Hej,

Podepne sie do pytania, jednak ja mam pytanie odnosnie rozwiazania wielokanalowego. Myslalem nad 70mai 810, ale tam w tylnej kamerze wychodzi przewod z kamery. Wiec mysle nad A229 PRO, bo tam przewody w reszte kamer sa wpinane. I tutaj moje pytanie, czy jest jakis fajny sposob zeby przekladac tylna i wewnetrzna kamere miedzy autami ? Wiem że do głownej potrzebowalbym drugiego mocowania, a jak z reszta? na zdjeciach wydaje sie ze sa na klej juz w swojej podstawie. Macie jakis pomysł ? Czy ogolnie jeden system wielokanałowy na dwa auta odpada ?

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości