Witaj! Logowanie Rejestracja

Ankieta: czy jestes zadowolony z tej baterii na ogniwach LiFePO4, ktorej?
TAK [Cellink B, NEO6, NEO9, PRO]
TAK [Blackvue B-124]
TAK [IROAD POWER PACK / GPACK]
NIE jestem zadowolony...
ciagle sie zastanawiam...
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Cellink B [Power Bank zaprojektowany dla kamer CAR DVR]
Cześć, koledzy czy możecie podać źródło (link) zaufanego sprzedawcy CELINKA NEO9 do PL w dobrej cenie?

Odpowiedz
(29-12-2018, )technix5 napisał(a): Cześć, koledzy czy możecie podać źródło (link) zaufanego sprzedawcy CELINKA NEO9 do PL w dobrej cenie?

Nie przeczytałeś tego wątku, a było napisane.
Generalnie niektórzy brali z allegro, ale ten sprzedawca aktualnie nic nie sprzedaje, ale możesz napisać do niego.

Odpowiedz
(29-12-2018, )marekelb napisał(a):
(29-12-2018, )technix5 napisał(a): Cześć, koledzy czy możecie podać źródło (link) zaufanego sprzedawcy CELINKA NEO9 do PL w dobrej cenie?

Nie przeczytałeś tego wątku, a było napisane.

Dziękuje za trud jaki sobie zadałeś, pozdrawiam.

Odpowiedz
(29-12-2018, )technix5 napisał(a): Dziękuje za trud jaki sobie zadałeś, pozdrawiam.

Szkoda, że Ty sobie nie zadałeś trudu. Masz w poście wyżej odpowiedź.

Odpowiedz
Hmm...a jaka to dobra cena cellink neo 9 ? Jak ktos chetny to za okolo 1050-1100 moge zalatwic.

Naszemu koledze z forum mikolaj przyniosl cellinka ? Bo nie widzialem zeby sie chwalil ...

Odpowiedz
(29-12-2018, )luk4as napisał(a): Naszemu koledze z forum mikolaj przyniosl cellinka ? Bo nie widzialem zeby sie chwalil ...

Zajęty Cellinkiem, to i o forum zapomniał Smile

Odpowiedz
(29-12-2018, )marekelb napisał(a):
(29-12-2018, )luk4as napisał(a): Naszemu koledze z forum mikolaj przyniosl cellinka ? Bo nie widzialem zeby sie chwalil ...

Zajęty Cellinkiem, to i o forum zapomniał Smile

Mikołajowa była bardzo szczodra, ale zamiast cellinka dostałem ori komplet felg alu z czujnikami ciśnienia do opon zimowych, bo cellink według Mikołajowej był mniej praktyczny bo mam grafena. Także muszę sam uzbierać Tongue
Mylić się jest rzeczą ludzką, więc popraw mnie jeśli się mylę Tongue

Było: Eyes Tongue
Było: A119S GPS + Evo128GB + Graphene
Jest: A129Duo GPS + Evo256GB + Graphene

Odpowiedz
Planuje zamontować Viofo A129 Duo, Viofo Hardwire i Black Vue B-124 w hybrydzie. Układ elektryczny jest rozbudowany a wahania napięcia w instalacji są jak sądzę spore - nawet przy sportowej jeździe silnik spalinowy jest wyłączony przez 20% czasu. Silnik spalinowy pracuje bez wyłączania dopiero od ~120km/h, przy mniejszych prędkościach pracuje okresowo. Mam nadzieję, że Power Bank będzie się w ogóle ładował w takich warunkach... Power Bank planuje umieścić w bagażniku i podpiąć bypasem do bezpiecznika który daje zasilanie w trybie READY (odpowiednik uruchomionego silnika w klasycznym napędzie). Początkowo na pewno ustawię ładowanie w pozycji Cigarette. 

Pozwoliłem sobie zmodyfikować wcześniejszy schemat - planuje to podłączyć w ten sposób:
[Obrazek: http://www.autowrzuta.pl/attachment.php?aid=275]
Co sądzicie o takiej koncepcji?

Załączone pliki
.jpg   848be5dc18d2c89b.jpg (Rozmiar: 199.06 KB / Pobrań: 700)

Odpowiedz
Po co podpinac ready do viofo hardwire skoro sygnal acc z cellink output daje sygnal na hardwire. Kupilem sobie wtyczki do cellinka zalozylem na kabel hardwire i mam fabryczny kabel hardwire wpinany w cellinka

Odpowiedz
(14-02-2019, )luk4as napisał(a): Po co podpinac ready do viofo hardwire skoro sygnal acc z cellink output daje sygnal na hardwire. Kupilem sobie wtyczki do cellinka zalozylem na kabel hardwire i mam fabryczny kabel hardwire wpinany w cellinka

Nie wiem czy to by dobrze działało. W trybie READY napięcie może spaść na tyle, że power bank przejdzie w tryb parking. W niektórych warunkach silnik spalinowy może się nie włączać przez kilkanaście minut i wtedy napięcie w instalacji 12V mocno spadnie...

Druga kwestia czy w Black Vue nie zdezaktywowali styku ACC...

Odpowiedz
A dlaczego mieliby zdezaktywowac ? Skoro u mnie dziala ? I dlaczego nastawiles sie na BV ? Nie lepiej kupuc cellinka skoro to cellink produkuje sprzet dla BV ? Kupujac cellinka masz pelne wsparcie producenta rowniez w apce a nie jakies posrednikitypu BV czy Lukas czy jakos tak bo Cellink dla nich tez robi baterie

Odpowiedz
(14-02-2019, )luk4as napisał(a): A dlaczego mieliby zdezaktywowac ? Skoro u mnie dziala ?
Ale Ty masz Cellinka. Black Vue B-124 z tego co tutaj napisano to niemal to samo co Cellink Neo6. Nie zmienia to faktu, że drobne różnice mogą być. Instrukcja Black Vue w ogóle nie wspomina o "dodatkowych" żyłach na wyjściu, stąd zastanawiam się, czy są w ogóle aktywne.

(14-02-2019, )luk4as napisał(a): I dlaczego nastawiles sie na BV ? Nie lepiej kupuc cellinka skoro to cellink produkuje sprzet dla BV ? Kupujac cellinka masz pelne wsparcie producenta rowniez w apce a nie jakies posrednikitypu BV czy Lukas czy jakos tak bo Cellink dla nich tez robi baterie

Nie znalazłem polskiej dystrybucji Cellinka więc wziąłem Black Vue. Potrzebowałem faktury i chciałem na jednej fakturze mieć cały zestaw.

Odpowiedz
Ja mam cellinka i bv. No w sumie BV okroilo troszke neo6 ale o akcesoria a nie o funkcjonalnosc

Odpowiedz
(15-02-2019, )luk4as napisał(a): Ja mam cellinka i bv. No w sumie BV okroilo troszke neo6 ale o akcesoria a nie o funkcjonalnosc

Chyba masz rację. Na stronie BlackVue w akcesoriach do B124 jest trójżyłowy Hardwiring power cable - wezmę i go podłącze bezpośrednio do Viofo Hardwire. Jak będzie to źle funkcjonować to będę myślał o jakimś innym rozwiązaniu. Zobaczę, czy power bank nie będzie przechodził w tryb parkingowy podczas jazdy...

Jaka tam jest dokładnie wtyczka zastosowana?

Odpowiedz
B-124 to jest technicznie 1:1 odpowiednik Cellink NEO6, nawet na naklejce znamionowej z tyłu jest jak byk napisane NEO6.

Btw, produkty firmy Cellink już wkrótce w ofercie WR24.PL.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz
Rozważam zakup Cellink'a, niestety, mój główny problem polega na tym, że nie mogę modyfikować instalacji elektrycznej w samochodzie, ponieważ jest w leasing'u.
Czy istnieje możliwość bezpiecznego ładowania Cellink'a z gniazda zapalniczki albo gniazda 230V (Max 150W), które mam dodatkowo w wyposażeniu samochodu (Passat B8).

Oczywiście, jestem tego świadomy, że ograniczenie prądu ładowania wydłuży czas ładowania baterii Cellinka...

Odpowiedz
Kup neo6 i bedziesz ladowac z zapalniczki

Odpowiedz
(15-02-2019, )evad napisał(a): Btw, produkty firmy Cellink już wkrótce w ofercie WR24.PL.

Bardzo dobra wiadomość

Smile czekam na ofertę Smile

Odpowiedz
Po kilkudniowym oczekiwaniu dotarł do mnie POWER MAGIC ULTRA BATTERY B-124. Nim zamontuje go w docelowym samochodzie postanowiłem zrobić kilka prób i pomiarów, podłączając go tymczasowo do gniazda zapalniczki. I tak:
*w świetle danych z aplikacji ładowanie następuje jak tylko w gnieździe pojawi się prąd, nawet przy napięciu rzędu 12V,
*pomiar dokładnym woltomierzem napięcia na wyjściu power banku pokazuje wartości takie jak aplikacja (wniosek: aplikacja pokazuje właściwą wartość na wyjściu),
*pomiar napięcia w instalacji pokazuje z kolei napięcie wyższe o ok. 1V niż pokazuje aplikacja na wejściu power banka (wniosek: aplikacja zaniża podawaną wartość napięcia zasilającego na wejściu).
*napięcie na styku ACC OUT pojawia się wraz z podaniem zasilania na power bank i pozostaje cały czas, nawet gdy napięcie na wejściu do power banka spadnie poniżej 12V - zrobiłem próbę pozostawiając zasilanie i przy zgaszonym silniku włączyłem komplet prądożernych odbiorników...

W przypadku gdy system start - stop zgasi silnik i spada napięcie w instalacji, power bank nie wychodzi z trybu parkingowego a na aplikacji pojawia się ostrzeżenie o niskim napięciu.

.jpeg   Screenshot_20190222-075501.jpeg (Rozmiar: 107.62 KB / Pobrań: 409)

Aplikacja nie koliduje z zestawem głośnomówiącym - można normalnie odbierać rozmowy itd. Wadą jest natomiast w żaden sposób niezablokowany dostęp do power banka - każdy może się zalogować i zmienić ustawienia...

Odpowiedz
Zapraszam forumowiczów do wpisu na blogu na temat BlackVue B-124 oraz wideoprezentacji adaptera, sposobu montażu w moim samochodzie, a także relacji z podłączenia B-124 do instalacji elektrycznej:

Blog:
https://www.wideorejestratory24.info/201...b-124.html

Prezentacja + sposób zamontowania w samochodzie:
https://www.youtube.com/watch?v=cA4M4mGUWa0

[Wideo: https://www.youtube.com/watch?v=cA4M4mGUWa0]

Relacja z montażu B-124 i podłączania hardwire:
https://www.youtube.com/watch?v=4dLRMlESWhI

[Wideo: https://www.youtube.com/watch?v=4dLRMlESWhI]
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz

Skocz do: