Witaj! Logowanie Rejestracja

Ankieta: czy jestes zadowolony z tej baterii na ogniwach LiFePO4, ktorej?
TAK [Cellink B, NEO6, NEO9, PRO]
TAK [Blackvue B-124]
TAK [IROAD POWER PACK / GPACK]
NIE jestem zadowolony...
ciagle sie zastanawiam...
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cellink B [Power Bank zaprojektowany dla kamer CAR DVR]
hej, 

pianki maja za zadanie amortyzacje , aby nic sie nie stalo powerbankowi na wybojach itp. - tak na wszelki wypadek :-D
sam sobie je pociąłem.

gdy są podłaczone w ten sposób - łądują się równolegle.

Odpowiedz
Wow, pierwsze spojrzenie na zdjęcie i "zobaczyłem" ładny DIY. Dopiero później doczytałem, że to co wziąłem za ogniwa to gąbki :lol
A129G DUO GPS + EVO 256GB + Powerbank 10Ah DIY
Ford Mondeo TDCi 2.0L PowerShift 2013

Odpowiedz
Coś się chyba zmieniło na rynku bo nagle wysypało Cellinków u różnych dystrybutorów:
https://allegro.pl/kategoria/powerbanki-...CK&order=p

I nawet piszą, że ładuje się tylko w dodatnich temperaturach - czyżby lekcja wyciągnięta?
"Temperatura operacyjna:➡️ Temp. ładowania: 0°C - 45°C"

pizd ys napisał(a):Czekamy wiec na kolejne opinie i komentarze posiadaczy, szczegolnie Power Core 6200LFP.
Zachecam do wypowiedzi posiadaczy tych power bankow.
przesiadłem się na PowerCore - ogólnie póki co działa dobrze, ale brak aplikacji i informacji o naładowaniu powoduje, że nie mam pojęcia w jakim stanie się znajduje. Diodki, które świecą "jaśniej lub ciemniej" to nie jest rozwiązanie, tym bardziej, ze są pod fotelem gdzie głowy się nie wsadza raczej za często, a już na pewno nie podczas jazdy...

Odpowiedz
mialem dwa modele cellinka i dzieki, nie skorzystam ponownie z tego bubla.
Zresztą jest o wiele drozszy od PowerCore cena/pojemnosc.

to fakt, przydaloby sie % naladowanie w powercore, ale jak ma to tak dzialac jak w przypadku cellinka, to ja dziekuje za takie apki i wole te diody co są.

Pokazywalo mi 99% w cellinku a w rzeczywistosci bylo jakies 20% XD

Odpowiedz
ja również mam 2 modele NEO6+EXT oraz NEO9 i śmigają już 6 lat aż miło

Odpowiedz
Garść spostrzeżeń i doświadczeń powerbankowych z punktu widzenia WR24.PL:
- Cellinki pojawiały się, znikały, teraz znów są i cieszą się relatywnie dużym zainteresowaniem, zwłaszcza że udało się wreszcie zejść nieco z cenami.

- PowerCore były, sprzedawały się i znikły - podobno jakieś problemy z produkcją/dystrybucją, ale prawdę mówiąc nie wnikałem szczegółowo.

- Pytałem chłopaków w WR24, którzy zajmują się zwrotami i reklamacjami o problemy z powerbankami ogólnie. "Cellinki raczej nie wracają, z PowerCore zdarzały się jednostkowe problemy, ale ogólnie raczej nie ma szerszych problemów z reklamacjami".

- W styczniu 2019 zainstalowałem w prywatnym samochodzie BlackVue B-124 (czyli defacto Cellink), który działał bez zarzutu aż do czerwca 2023, gdy zmieniłem auto. Tego B-124 zresztą nadal mam, bo wyjąłem go przed sprzedażą samochodu - chyba z ciekawości naładuję go do pełna i sprawdzę ile po prawie 5 latach trzyma z podłączonym BlackVue.

- W nowym aucie od czerwca 2023 mam Cellink Neo8+ i jak na razie też nie mam uwag, po prostu działa. Z drugiej strony przyznam, że nie mam w zwyczaju zaglądać codziennie do apki i monitorować stan naładowania / rozładowania itp. Spróbuję zwrócić na to uwagę teraz, w okresie zimowym.

Ogólnie czy Cellink czy PowerCore czy właściwie jakikolwiek inny produkt elektroniczny - zdarzają się usterki i awarie, nie ma reguły i od tego są reklamacje, żeby to ogarniać.
Dawid Lorenz

Wideorejestratory24.pl
Wideorejestratory.pl
Z kuponem AUTOWRZUTA forumowicze kupują taniej :-)

Odpowiedz
ok, każdy ma swoje doświadczenia z danymi powerbankami i kupi to, co uważa za stosowne.

ja mialem NEO8+ i NEO9 i występował podobny problem.

Apka pokazywała zupełnie inny stan naładowania aniżeli byl w rzeczywistosci.
Dochodziła bodajże w NEO9 ladowanie do 99% no i koniec...Żeby dobilo do 100% musialo się łądować
kolejne 2 godziny (!), Jesli nie dobilo do 100%, bateria głupiała i dawała zasilanie jedynie na ok. 1 godz. !

Szmelc jakiego malo, nigdy wiecej, nawet za darmo nie wezmę.

Odnosnie powercore - mam ponad 2 lata i daje zasilanie co do minuty , tyle ile powinna.
Zero problemów, zero niespodzianek. polecam.

Co do braków powercore- byly produkowane w Anglii i dlatego byly problemy z dystrybucją, wyszli z UE.
Od roku już produkcja jest w DE i nie powinno być już problemu, ale na chwile obecna nie wiem, bo nie pytałem.

No a już najlepiej kupić ich wersję LTO - to jest dopiero petarda Smile no ale cena jest zabójcza :/

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości